Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Κολατσιό για το Σχολείο


Στο σχολείο περνάς αρκετές ώρες κάθε μέρα. Είναι λογικό λοιπόν να νιώσεις πείνα! Για αυτό θα πρέπει είτε να έχεις φροντίσει να έχεις μαζί σου κάποιο κολατσιό ή να το αγοράσεις από το κυλικείο του σχολείου. 
title

Πώς, όμως, θα μπορούσες να διαλέξεις το καλύτερο κολατσιό;

 1. Χρειάζομαι ενέργεια, και γρήγορα!
Όσο είσκουλούρι1.jpgαι στην τάξη το μυαλό δουλεύει συνέχεια, στο διάλειμμα χρειάζεσαι ενέργεια για το παιχνίδι, πόσο μάλλον για το μάθημα της γυμναστικής! Ένας καλός τρόπος να την εξασφαλίσεις είναι το κολατσιό σου να περιέχει κάποιο τρόφιμο από την ομάδα του ψωμιού και των δημητριακών. Για παράδειγμα, ψωμί, κουλούρι, μπάρες δημητριακών, κριτσίνια. 


2. …αλλά και άλλα θρεπτικά συστατικά!
μπαρές δημητριακών3.jpgΓια αυτό στα τρόφιμα της ομάδας του ψωμιού και των δημητριακών, μπορείς να προσθέσεις και άλλα τρόφιμα, όπως λίγο τυρί, που έχει ασβέστιο και πρωτεΐνες, και ένα φρούτο, που έχει ίνες και βιταμίνες! Μπορείς, επίσης, για μια γλυκιά επιλογή να διαλέξεις ένα φρούτο εποχής, ή να βάλεις μέλι στο ψωμί, να φάς λίγους ξηρούς καρπούς που είναι γεμάτοι από βιταμίνες, ασβέστιο και σίδηρο!

3. Θέλω, όμως, και την ευκολία μου!
Για παράδschool_lunch2.JPGειγμα, ένα τοστ και ένα φρούτο που να καθαρίζεται εύκολα, όπως η μπανάνα ή το μανταρίνι. Επίσης, μία μπάρα δημητριακών ή λίγοι ξηροί καρποί είναι πολύ πρακτικά σνακ για μεταφορά.


4. Εάν δεν έχω προετοιμαστεί, τι θα μπορούσα να διαλέξω από το κυλικείο;
iStock_000002781541.jpgΤο κυλικείο είναι μια καλή λύση για τις φορές που δεν έχεις πάρει κάτι μαζί σου. Είναι καλύτερα να προτιμήσεις κουλούρι, τοστ ή σάντουιτς. Μπορεί, επίσης, να βρεις φυσικό χυμό πορτοκάλι ή μπάρες δημητριακών. Να θυμάσαι, όμως, ότι είναι καλύτερα να φέρνεις το δικό σου κολατσιό από το σπίτι. Έτσι, θα έχεις τη σιγουριά όχι μόνο ότι είναι ποιοτικό, αλλά και ακριβώς όπως το θες! Επιπλέον, θα εξοικονομείς χρήματα που μπορείς να βάζεις στον κουμπαρά σου! 

5. Και δεν ξεχνάω το νερό!
water school1.jpgΦρόντισε να έχεις μαζί σου ένα παγουρίνι με νερό, ώστε όταν διψάς να πίνεις. Όταν το παιχνίδι κρατάει πολλή ώρα ή μετά τη γυμναστική, το έχεις ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη. Να θυμάσαι ότι οι χυμοί και τα αναψυκτικά δεν είναι καλή λύση για να ξεδιψάσεις, διότι περιέχουν ζάχαρη, και μπορεί να σε κάνουν να διψάσεις περισσότερο μετά από λίγο! 

6. Ας έχω κατά νου μερικές νόστιμες ιδέες!
-Κουλούρι με σουσάμι και τυρί κρέμα + φρούτο
-Τοστ με ταχίνι και μέλι
-Τοστ με τυρί φέτα και ντομάτα
- Τοστ με γραβιέρα + φρούτο
- Μπανάνα και μια χούφτα ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα, καρύδια ή και σταφίδες
-Σπιτική τυρόπιτα ή χορτόπιτα ή τυρόψωμο.

πηγή: http://eyzin.minedu.gov.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου